$8.99

Sold by music on Tradebit
The world's largest download marketplace
2,958,431 satisfied buyers
Shopper Award

MP3 Dado - Ne vjerujem

Bosnian artist Dado released his second CD under new label Hayat production.

13 MP3 Songs
WORLD: Eastern European, WORLD: World BeatDetails:
About DADO
Adnan Causevic-DADO je rodjen 1972 god. u Sarajevu-BiH. Jos kao mali iskazivao je veliku ljubav prema muzici. Svoje muzicko obrazovanje stekao je u osnovnoj skoli Vojislav Vuckovic u Sarajevu, gdje je zavrsio odsjek za violinu.

Dadin entuzijazam i talent dolaze do potpunog izrazaja u njegovoj tinejdjerskoj dobi. Kao plod tih pozitivnih vibracija, izrasta nekolicina mladih Sarajevskih bendova. Rok trajanja tih skupina nije bio dug, ali se DADO uz mnoge kombinacije lokalnih muzicara, isticao kao vokalni solista i gitarista.

Mladelacka energija, ovog istinskog zaljubljenika u Sarajevski pop-rock, 1992 god. je bila ulozena u jedan tada veoma perspektivan band. Naziv tog projekta bio je "Zajtnot", ciji je frontman/vodja upravo bio DADO. Usljed ratnih zbivanja na prostorima bivse Jugoslavije, i samog Sarajeva, ta energija iscezava i rad se obustavlja sve do kraja 2000-te godine.

Tada DADO, sa nekolicinom drugih muzicara, oformljava band “B-family”, koji egzistira nekih godinu dana i u svom kratkom vijeku se pojavljuje na Sarajevskom festivalu “Forte 2001” sa pjesmom "Zagrebcanka mala". Nakon tog pokusaja, DADO se odlucuje na solisticku karijeru.

Autorskim radom na svom prvijencu DADO, dokazuje istinski talenat za pisanje tekstova i muzike. 2003 godine muzicka kuca “Big Best Company” objavljuje prvi album Dade Causevica pod nazivom "Ja znam". Njegov, prvi solo album, dostize tiraz od 9700 nosaca zvuka. Izdanje se penje na tron najprodavanijih, posljeratnih muzickih ostvarenja. Sa tog albuma izdvajaju se hitovi; Dalila, Ja znam , Ako je to i Zlatna ruza koju Dado radi u duetu sa Kemalom Montenom.

Nadahnut podrskom svojih fanova i priznanjem mnogobrojnih kolega iz branse, DADO 2006 god. snima svoj drugi studijski album pod imenom "Ne vjerujem ". U narednom periodu i ovaj album ce ugledati svijetlo dana i ujedno postati dostupan slusaocima u cijelom svijetu. Do tada ostaje nam da uzivamo u pjesmama sa prvog albuma.

Apsolutno vjerujemo, da ce nove Dadine pjesme pruziti jos vise uzitka za sve one koji vole ovog talentovanog kantautora.
Pozdrav ... SPLANzzA

File Data

This file is sold by music, an independent seller on Tradebit.

Our Reviews
© Tradebit 2004-2020
All files are property of their respective owners
Questions about this file? Contact music
DMCA/Copyright or marketplace issues? Contact Tradebit